Trainingen op locatie

De trainingen van Werken aan jouw toekomst: op locatie bieden we op verschillende plekken in Nederland aan, op locatie én online. De trainingen zijn vanaf 2023 ook gratis incompany beschikbaar.
Bekijk hieronder ons aanbod!

Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe trainingsdata? Vul dan ons 'Houd mij op de hoogte-bestand' onderaan deze pagina in!

Training In verbinding blijven in een hybride werkomgeving

Wat als je nu alles wat er op je pad komt kunt zien als iets waarvan je kunt leren en kunt groeien? Je kunt niet kiezen wat je overkomt, maar wel hoe je ermee omgaat. Zo wordt het hybride werken waarschijnlijk de nieuwe norm. Hoe wil jij daar zelf mee omgaan? Hoe blijf je in verbinding met je collega’s? Hoe kun je in deze tijden goed voor jezelf zorgen? Deze training helpt je om weer de regie te pakken over je eigen werkritme en niet te vergeten je werkplezier.

Training In verbinding blijven in een hybride werkomgeving

Training Ontladen en opladen (FNV)

In deze training van FNV leer je tools kennen voor positieve energie op én na je werk. We gaan vaak helemaal op in ons werk. Of je nu achter je beeldscherm zit, staand of lopend werk doet. Voor je het weet is de dag voorbij. Hoe kun je gedurende de dag en na het werk goed voor jezelf zorgen, als je merkt dat je een opgejaagd gevoel krijgt of je het gevoel hebt dat je energie weglekt? In de training ‘Ontladen en opladen’ krijg je tips die ervoor kunnen zorgen dat je je energie vast kunt houden of terug kunt pakken.

Training Ontladen en opladen (FNV)

Training Personal Branding

 

Deze training helpt jou om je bewust te worden van jouw eigen toegevoegde en unieke waarde. Hoe kun je overtuigend overbrengen wat jouw talenten zijn en presenteer je jezelf daardoor krachtig? Daar gaan we samen mee aan de slag!


Training Personal Branding

Training Ontdek en gebruik je talenten en competenties (FNV)

In deze training van FNV leer je je sterke punten herkennen en erkennen. Dit heb je nodig als je stappen in je loopbaan wilt maken. Vaak beschik je ook nog over talenten, die voor jou heel normaal zijn, maar voor een ander heel waardevol: de onvermoede talenten. Deze training draagt bij aan je bewustzijn hierover en helpt je na te denken over je eigen werk en loopbaan. Hierdoor houd je zelf de regie over je loopbaan en oefen je er actief invloed op uit.

Training Ontdek en gebruik je talenten en competenties (FNV)

Training Non-verbale communicatie: anders kijken, meer zien

Alleen met goede non-verbale communicatie heb jij echt invloed. Zeker nu we in de toekomst steeds meer hybride gaan werken. Tot zo’n 80% van onze communicatie is non-verbaal. Het is dan ook verrassend dat hier vaak weinig aandacht voor is in trainingen. In deze training leer je de belangrijkste non-verbale signalen kennen. Ook ga je aan de slag met het ontwerpen van jouw digitale regels. Dit is extra belangrijk nu hybride werken binnen jouw team steeds vaker voorkomt.

Training Non-verbale communicatie: anders kijken, meer zien

Training Zeg het! Word beter in lastige gesprekken (CNV)

In deze training van CNV leer je jezelf beter uitdrukken en opkomen voor dat wat jij belangrijk vindt. Op ons werk kan dat soms best lastig zijn en daarom gaan we daar samen mee aan de slag. Deze training is voor iedereen die in zijn of haar werk beter wil worden in het opkomen voor je eigen behoeftes, grenzen stellen of nee zeggen, een ander lastige feedback geven of je mening duidelijk uiten. Het is hierbij belangrijk dat je begrijpt hoe jouw eigen houding en vaardigheiden daarop van invloed zijn en hoe je daar juist verandering in kan brengen. Aan het eind van de dag sta je steviger in je schoenen om te zeggen wat voor jou telt!

Training Zeg het! Word beter in lastige gesprekken (CNV)

Training Van werkdruk naar werkplezier (CNV)

Tijdens deze training van CNV leer je werkdruk om te zetten in prettige motivatie, zodat het gevoel van achter de feiten aan te lopen verdwijnt. Je leert beter om te gaan met je beschikbare tijd (timemanagement) en krijgt het overzicht weer terug door helder te plannen. Praktische oplossingen blijken samen een heel nieuwe manier van werken op te leveren, waarmee je positief aan het werk blijft.

Training Van werkdruk naar werkplezier (CNV)

Training Job Crafting

Hoe kan je sleutelen aan je werk zodat het past bij wie jij bent en wat jij wilt? En hoe zorg je dat hybride werken jou helpt in je energie, in plaats van dat het energie trekt? De training Job Crafting laat zien dat kleine veranderingen in hoe je werkt en denkt, al een positieve invloed kunnen hebben op hoe jij je werk ervaart. We gebruiken de positieve psychologie waarbij woorden als bevlogenheid, zingeving en proactief werken centraal staan. De training geeft je hulpmiddelen om te sleutelen aan je werk. Zo kan jij je werk met (nog) meer plezier en energie uitvoeren.

Training Job Crafting

Training Netwerken

Bij de training Netwerken leer je hoe je belangrijke relaties kan opbouwen. En hoe je jouw netwerk kan vergroten. Na het volgen van deze training gaat netwerken jou een stuk beter, natuurlijker en soepeler af!

Training Netwerken

Training Krachtkaart

Met de training Krachtkaart ontdek je jouw persoonlijke missie! Je maakt je eigen Krachtkaart. We brengen samen in beeld wat jou van binnenuit drijft, in je werk én privé. Kom alles te weten over de training en schrijf je in! 

Training Krachtkaart

Training Sterk in je werk!

Tijd voor jezelf! Je doet je werk met plezier, maar je wilt je verder ontwikkelen. Je wilt andere werkzaamheden uitvoeren of juist meer leren over wat je nu doet. Je wilt dat je werk zin heeft en controle hebben over je ontwikkeling en je carrière. En je wilt onderzoeken waar en hoe dat mogelijk is. Herkenbaar? Er is vaak weinig tijd om hierover na te denken door de drukte van het dagelijks leven. Tijdens de training Sterk in je werk! ga je hier wel mee aan de slag. Waardoor je met plezier blijft werken en ontwikkelen.

Training Sterk in je werk!

Loopbaanadvies A+O fonds Rijk

Je weet vaak heel goed wat je niet (meer) wilt. Je wilt dingen anders, je zoekt meer inspiratie, je wilt jezelf verbeteren. Maar hoe kom je er nu achter wat je wél wilt?

Grijp nu je kans en vraag een loopbaanadvies met subsidie aan via het A+O fonds Rijk. Het loopbaanadvies helpt je om jouw plek te vinden op de arbeidsmarkt. Dat kan bij de Rijksoverheid zijn of daarbuiten, maar in elk geval een plek die past bij jouw kwaliteiten van vandaag en je mogelijkheden in de toekomst.

Loopbaanadvies A+O fonds Rijk

Houd mij op de hoogte

Ontwikkel de kracht van je aandacht met Mindful Rijk

Merk je dat je soms rust, focus en overzicht mist? Volg dan een mindfulnesstraining van Mindful Rijk om stap voor stap de kracht van je bewuste aandacht te ontwikkelen. Mindful Rijk is het expertisecentrum voor mindfulness en positiviteit binnen de Rijksoverheid. Zij bieden onder meer mindfulness-, compassie- en talentontwikkelings-trainingen aan. Bekijk het aanbod en doe mee!  

Hoe staat het met je moderne vaardigheden? Doe de zelfscan!

Het werk bij het Rijk verandert ingrijpend door technologische ontwikkelingen. Ook als je je huidige werk goed wilt blijven doen, heb je nu al nieuwe vaardigheden nodig. Het A+O fonds Rijk wil alle rijksmedewerkers ondersteunen om tijdig deze vaardigheden te ontwikkelen. De zelfscan 21st century skills is een online tool waarmee je kunt ontdekken hoe je ervoor staat. Doe 'm snel!