Trainingen op locatie

De trainingen van 'Werken aan jouw toekomst: op locatie' van het A+O fonds Rijk bieden we op verschillende plekken in Nederland aan en zijn af en toe ook online te volgen. Daarnaast zijn de trainingen gratis incompany beschikbaar.

Wil je weten wanneer er weer nieuwe trainingsdata op de website staan? Vul dan ons 'Houd mij op de hoogte-bestand' onderaan deze pagina in!

Training Sterk in je werk!

Tijd voor jezelf! Je doet je werk met plezier, maar je wilt je verder ontwikkelen. Je wilt andere werkzaamheden uitvoeren of juist meer leren over wat je nu doet. Je wilt dat je werk zin heeft en controle hebben over je ontwikkeling en je loopbaan. En je wilt onderzoeken waar en hoe dat mogelijk is. Herkenbaar? Er is vaak weinig tijd om hierover na te denken door de drukte van het dagelijks leven. Tijdens de training ‘Sterk in je werk!’ ga je hier wel mee aan de slag. Waardoor je met plezier blijft werken en ontwikkelen.

Training Sterk in je werk!

Training Ontladen en opladen (FNV)

In deze training van FNV krijg je tips voor positieve energie, op én na je werk. We gaan vaak helemaal op in ons werk. Of je nu achter je beeldscherm zit, staand of lopend werk doet, voor je het weet is de dag voorbij. Hoe kun je tijdens de dag en na het werk goed voor jezelf zorgen? Bijvoorbeeld als je een opgejaagd gevoel krijgt of je het gevoel hebt dat je energie weglekt? In de training ‘Ontladen en opladen’ krijg je tips waarmee je je energie vast kunt houden of terug kunt pakken.

Training Ontladen en opladen (FNV)

Training Personal Branding

Deze training helpt jou om jouw eigen toegevoegde en unieke waarde te zien. Hoe kun je overtuigend laten weten wat jouw talenten zijn? En hoe presenteer je jezelf daardoor krachtig? Daar gaan we samen mee aan de slag!


Training Personal Branding

Training Ontdek en gebruik je talenten en competenties (FNV)

In deze training van FNV leer je om je sterke punten te herkennen en om ze te benoemen. Dit heb je nodig als je stappen in je carrière wilt maken. Vaak heb je ook nog talenten die voor jou heel normaal zijn, maar voor een ander heel waardevol: de onvermoede talenten. Deze training helpt je om die onvermoede talenten te zien. En helpt je na te denken over je eigen werk en loopbaan. Hierdoor houd je controle over je loopbaan en heb je er zelf actief invloed op.

Training Ontdek en gebruik je talenten en competenties (FNV)

Training Non-verbale communicatie: anders kijken, meer zien

Alleen met goede non-verbale communicatie heb jij echt invloed. Zeker nu we in de toekomst steeds meer hybride gaan werken. De impact van non-verbale communicatie in onze gesprekken is groot. Het is dan ook verrassend dat hier vaak weinig aandacht voor is in trainingen. In deze training leer je de belangrijkste non-verbale signalen kennen. Ook ga je aan de slag met het ontwerpen van jouw digitale regels. Dit is extra belangrijk nu hybride werken binnen jouw team steeds vaker voorkomt.

Training Non-verbale communicatie: anders kijken, meer zien

Training Zeg het! Word beter in lastige gesprekken (CNV)

In deze training van CNV leer je hoe jij jezelf laat zien en opkomt voor dat wat jij belangrijk vindt. Op ons werk kan dat soms best lastig zijn. Daarom gaan we daar samen mee aan de slag. Deze training is voor iedereen die op het werk beter wil worden in opkomen voor wat je nodig hebt. We gaan ook aan de slag met grenzen stellen of nee zeggen en een ander lastige feedback geven of je mening geven. Je leert hoe je je manier van gesprekken voeren kan verbeteren. Aan het eind van de dag sta je steviger in je schoenen om te zeggen wat voor jou telt!

Training Zeg het! Word beter in lastige gesprekken (CNV)

Training De touwtjes in eigen handen

Heb je ooit het gevoel gehad dat je leven wordt bepaald door situaties waar je zelf geen invloed op hebt? En dat je weinig controle hebt over je eigen pad? Wil je leren hoe je zelf de richting van je eigen leven en carrière kunt sturen? In de training 'De touwtjes in eigen handen' staat persoonlijk leiderschap centraal, waarin jij weer de controle over je (werk)leven neemt en bewust keuzes maakt om je doelen te bereiken.

Training De touwtjes in eigen handen

Training Te veel prikkels op het werk

Hoe ga je om met al die prikkels op het werk? Hoe zorg je ervoor dat je geconcentreerd blijft in een wereld vol afleiding? Hoe deel jij je ideale (hybride) werkweek in? Tijdens de training 'Te veel prikkels op het werk' krijg je antwoord op deze vragen. Je krijgt praktische tools om beter om te gaan met prikkels. Zodat jij wat je wilt doen met meer plezier en energie kunt uitvoeren. Op het werk én thuis!

Training Te veel prikkels op het werk

Training Van werkdruk naar werkplezier (CNV)

Tijdens deze training van CNV leer je hoe je beter met werkdruk kunt omgaan. Je leert beter om te gaan met je tijd (timemanagement) en je krijgt het overzicht weer terug door slim te plannen. Zo ben je niet steeds te laat of loop je achter alles aan. Praktische oplossingen zorgen samen voor een heel nieuwe manier van werken. Daarmee blijf jij positief aan het werk!

Training Van werkdruk naar werkplezier (CNV)

Training Netwerken

Bij de training ‘Netwerken’ leer je hoe je belangrijke relaties kan opbouwen. En hoe je jouw netwerk kan vergroten. Na het volgen van deze training gaat netwerken jou een stuk beter, natuurlijker en soepeler af! 

Training Netwerken

Regeling Loopbaanadvies van het A+O fonds Rijk

Je weet vaak heel goed wat je niet (meer) wilt. Je wilt dingen anders, je zoekt meer inspiratie, je wilt jezelf verbeteren. Maar hoe kom je er nu achter wat je wél wilt?

Grijp nu je kans en vraag een loopbaanadvies met subsidie aan via het A+O fonds Rijk. Het loopbaanadvies helpt je om jouw plek te vinden op de banenmarkt. Dat kan bij de Rijksoverheid zijn of daarbuiten. In ieder geval op een plek die past bij wat jij vandaag kan en jouw mogelijkheden in de toekomst. 

Regeling Loopbaanadvies van het A+O fonds Rijk

Scholingsregeling Blik vooruit van het A+O fonds Rijk

Werk jij drie jaar of langer in dezelfde functie en vind je het tijd om iets nieuws te leren? Grijp nu je kans en maak gebruik van de scholingsregeling ‘Blik vooruit’ van het A+O fonds Rijk.

De scholingsregeling 'Blik vooruit' is een subsidie van maximaal €1.000,- voor de kosten van een cursus of opleiding. Je bepaalt zelf welke cursus of opleiding je wilt gaan doen, zolang deze maar is gericht op het ontwikkelen van je loopbaan binnen of buiten de rijksoverheid. 

Scholingsregeling Blik vooruit van het A+O fonds Rijk

Houd mij op de hoogte

Ontwikkel de kracht van je aandacht met Mindful Rijk

Merk je dat je soms rust, focus en overzicht mist? Volg dan een mindfulnesstraining van Mindful Rijk om stap voor stap de kracht van je bewuste aandacht te ontwikkelen. Mindful Rijk is het expertisecentrum voor mindfulness en positiviteit binnen de Rijksoverheid. Zij bieden onder meer mindfulness-, compassie- en talentontwikkelings-trainingen aan. Bekijk het aanbod en doe mee!  

Hoe staat het met je moderne vaardigheden? Doe de zelfscan!

Het werk bij het Rijk verandert ingrijpend door technologische ontwikkelingen. Ook als je je huidige werk goed wilt blijven doen, heb je nu al nieuwe vaardigheden nodig. Het A+O fonds Rijk wil alle rijksmedewerkers ondersteunen om tijdig deze vaardigheden te ontwikkelen. De zelfscan 21st century skills is een online tool waarmee je kunt ontdekken hoe je ervoor staat. Na het maken van de zelfscan kun je ook een afspraak maken voor een online gesprek met een gecertificeerde en onafhankelijke coach. De coach helpt je om te onderzoeken wat jouw volgende stappen kunnen zijn. Waar ben je sterk in en waarin kun je je nog ontwikkelen? Ook kan de coach met je bespreken wat de 21st century skills betekenen voor jou en je loopbaan.