Full service internetmarketing

In verbinding blijven in een hybride werkomgeving

Wat als je nu alles wat er op je pad komt kunt zien als iets waarvan je kunt leren en kunt groeien? Je kunt niet kiezen wat je overkomt, maar wel hoe je ermee omgaat. Zo wordt hybride werken waarschijnlijk de nieuwe norm. Hoe wil jij daar zelf mee omgaan? Hoe blijf je in verbinding met je collega’s? Hoe kun je in deze tijden goed voor jezelf zorgen? Deze training helpt je om weer de regie te pakken over je eigen werkritme en niet te vergeten je werkplezier.

Wat leer ik

Aan het einde van deze trainingsdag heb je:                                  

 • inzicht in welke kansen en uitdagingen hybride werken biedt voor jou als medewerker;
 • ervaren hoe je met de groeimindset eigen verantwoordelijkheid kunt nemen;
 • ervaren hoe eenvoudige oefeningen kunnen zorgen voor persoonlijke balans;
 • inzicht in hoe je ook op afstand in verbinding kunt blijven met collega’s;
 • handvatten om je werkplezier te vergroten binnen een hybride werksituatie;
 • een persoonlijk stappenplan om je eigen, ideale werkritme vorm te geven.

Wij creëren een veilige omgeving waarin deelnemers eigen praktijksituaties in kunnen brengen, met elkaar kunnen sparren over de inhoud van de training én over ieders individuele (werk)situatie. Hierbij gaan wij uit van het eigen persoonlijke, ervaringsgerichte proces: als je bij jezelf bewustwording creëert, dan ontstaat er ruimte voor verandering.

Let op: in deze training ontdek je hoe je hybride werken het beste voor jou kunt laten werken. Alhoewel er tips & tricks worden aangereikt, ligt de focus niet op de theorie maar ga je vooral onderzoeken hoe jij het fijnste (samen)werkt in een hybride werkomgeving. 

Inhoud

In de ochtend verkennen we allereerst waar je tegenaan loopt in de nieuwe werksituatie van het hybride werken. Daarbij kijken we naar het ervaren van verbondenheid met je collega’s en de organisatie, het vinden van een nieuw werkritme, het ervaren van werkgeluk en het goed voor jezelf zorgen. We schenken bewust aandacht aan de de verschillende fases die mensen doorlopen in het doormaken van (intense) veranderingen (verandercurve van Kübler-Ross). Door te herkennen waar je staat in je veranderingsproces, kun je beter in kaart brengen wat je nodig hebt in situaties waar je geen invloed op hebt en hoe je wat wel binnen je bereik ligt positief kunt beïnvloeden.

In het tweede gedeelte van de dag nemen we je mee in de groeimindset als middel om die gewenste verandering te realiseren. Zodat je handvatten krijgt om bewust verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen doen en laten en (weer) regie te ervaren. Dat doen we aan de hand van verschillende interactieve oefeningen met als doel dat je na afloop van de training heldere (zelfzorg)middelen in handen hebt waarmee je de verbinding met anderen en met jezelf kunt versterken en bewuste keuzes kunt maken in je dagelijks (werk)leven. Keuzes die leiden tot meer vitaliteit, verbinding en voldoening.

Tot slot breng je je leerervaringen samen in een persoonlijk stappenplan naar jouw ideale hybride werksituatie.

Voor wie

Vraag jij je weleens af of het mogelijk is om met meer energie, plezier en in verbinding met collega’s en jezelf te werken in een hybride werkomgeving? Dan is deze training geschikt voor jou. In een dag ga je in kaart brengen hoe jij jouw ideale hybride werksituatie zo kunt vormgeven, dat die voor jóu werkt.

Je kunt gratis deelnemen aan de training 'In verbinding blijven in een hybride werkomgeving' als je werkt bij de Rijksoverheid en onder de CAO Rijk valt. Wat je ook doet binnen het Rijk, wij helpen je graag verder!

Trainers

De training wordt gegeven door trainers van ons partnerbureau GROWEVERYDAY. We stellen ze graag even aan je voor! 

Chantal Soeters

Chantal vindt niets mooier dan mensen helpen om zichzelf beter te leren kennen, zodat ze meer uit zichzelf en hun (werk)leven kunnen halen. In haar werk kiest ze voor trainingsmethoden waarvan wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ze effectief zijn. Tijdens elke training richt ze zich op wat mensen uniek en bijzonder maakt. Ze focust zich op het herkennen, waarderen, gebruiken en ontwikkelen van sterke kanten. Ze verbindt sterke kanten met gewoonten en doelgerichte acties. Dat doet ze, omdat het werkt. Deze aanpak helpt mensen om het beste uit zichzelf en elkaar te halen, om vanuit betrokkenheid en verbinding in het leven te staan.

Jeroen van Weeghel

Eén van Jeroens’ talenten is het creëren van een veilige omgeving waarin jij jezelf durft te onderzoeken en ontwikkelen. Hij maakt hierbij graag gebruik van de verbinding met en de inspiratie van de natuur. Zijn werkwijze kenmerkt zich door humor, oprechtheid, verbinding en integratie in je dagelijks leven. Jeroen is onder andere gespecialiseerd in regeneratief leiderschap. Hij werkt met de verbinding van lichaam en geest, kennis en ervaring. Hij haalt veel inspiratie uit het taoïsme, dat hij sinds 10 jaar bestudeert en beoefent. In zijn trajecten maakt Jeroen gebruik van inzichten uit de westerse wetenschap en kennis uit de wijsheidstradities. Jeroen is opgeleid als filosoof, trainer, (team)coach en facilitator.

Salomé van de Belt


Als teamontwikkelaar en facilitator weet Salomé groepen op een positieve manier 'open te breken' zodat ze nieuwe inzichten opdoen over zichzelf en elkaar. Zo kunnen deelnemers kaders creëren om hun potentie te veranderen in gezamenlijke en individuele prestatie.

Dit kan Salomé alleen maar doen door zichzelf kwetsbaar en menselijk op te stellen, zodat de groep de ruimte voelt dat ook te kunnen doen. Salomé houdt van praktisch leren. Niet alleen theorie, maar direct de brug zoeken naar toepassing en wat voor jou (of de groep) écht werkt. Zoeken naar wat jij noidg hebt om te groeien. 

Ervaringen

Benieuwd naar ervaringen van deelnemers die eerder een training bij GROWEVERYDAY hebben gevolgd. Lees de reviews hieronder:

Aysin Cav / Manager Reisdocumenten & Systemen bij Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG):

‘Deze cursus geeft je bewustwording en inzicht in je contact met mensen en het herkennen van je eigen patronen/gedachten die je wel en niet helpen. De tijd vloog voorbij en ik ervaarde tijdens de cursus een gevoel van rust en aanwezigheid!’

 Sam / Planning Engineer 

‘Ik ben me vooral bewuster geworden van mijn eigen gevoelens en gedrag. Dat ik zelf mijn leven bepaal, zowel werk als privé.’

Petra Drijver / Communicatie-adviseur Werving & Selectie DUO:

‘Is deze cursus iets voor mij, of is het te zweverig? Dat was de vraag die ik mezelf stelde voor ik deelnam. Ik ben blij dat ik ervoor ging, want het was uiteindelijk een zeer positieve ervaring.'

Kosten

De training is voor jou als medewerker bij de Rijksoverheid gratis. A+O fonds Rijk betaalt de kosten en rekent erop dat jij bij alle trainingsdagen aanwezig bent. Reiskosten worden niet door ons vergoed.

Ben je verhinderd en kun je dus niet deelnemen aan de training? Probeer een vervanger te regelen. Misschien heeft een collega wel interesse? Kun je niemand vinden die in jouw plaats zou willen gaan, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door via info@werkenaanjouwtoekomst.nl. Dan kunnen wij de trainingsplek nog aan iemand anders aanbieden.

Meld je je korter dan twee weken voor de startdatum van de training af? Dan zijn we helaas genoodzaakt je € 50,- administratiekosten in rekening te brengen.

Locaties

De trainingen van Werken aan jouw toekomst: op locatie bieden we op verschillende plekken in Nederland aan.

De tijden van de training op locatie én online training zijn: 09.30 - 16.30 uur.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het team van Werken aan jouw toekomst via: info@werkenaanjouwtoekomst.nl.

Lid worden

Werken aan jouw Toekomst van het A+O fonds Rijk is opgezet op initiatief van de vakbonden binnen de rijksoverheid. Zij willen ervoor zorgen dat jij je werk met plezier doet en uit je loopbaan kunt halen wat je ervan verwacht. Of het nu gaat om je carrière, een veilige en leuke werkplek of opleidingen om jezelf te kunnen ontwikkelen. Benieuwd naar hoe vakbonden je verder kunnen ondersteunen? Klik op de onderstaande logo's voor meer informatie, word lid en profiteer van de voordelen.


Rijksvakbonden


CMHF

 

Incompany

Wil je samen met jouw afdeling, team of enkele collega’s deze training van Werken aan jouw toekomst volgen? Dat kan! De trainingen binnen het aanbod van ‘Werken aan jouw toekomst: op locatie’ zijn vanaf 2023 ook gratis incompany beschikbaar.

Bij deze vorm kunnen er inhoudelijk accenten aangebracht worden zodat de training nog beter aansluit bij jullie ontwikkelbehoefte. De datum en locatie worden in overleg bepaald. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten contact op via info@aofondsrijk.nl.

Training In verbinding blijven in een hybride werkomgeving

  Het A+O fonds Rijk zet zich in voor alle medewerkers binnen de sector Rijk.
  Door de vragen hieronder te beantwoorden, help je ons meer inzicht te krijgen in onze doelgroep: jij als rijksmedewerker. Hierdoor kunnen we ons aanbod verder verbeteren.

 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *