Full service internetmarketing

Non-verbale communicatie: anders kijken, meer zien

Alleen met goede non-verbale communicatie heb jij echt invloed. Zeker nu we in de toekomst steeds meer hybride gaan werken. De impact van non-verbale communicatie op onze gesprekken is groot. Het is dan ook verrassend dat hier vaak weinig aandacht voor is in trainingen. In deze training leer je de belangrijkste non-verbale signalen kennen. Ook ga je aan de slag met het ontwerpen van jouw digitale regels. Dit is extra belangrijk nu hybride werken binnen jouw team steeds vaker voorkomt.

Locatie Trainingsdatum Beschikbare plekken
Utrecht 27 mei 2024 VOL

Wat leer ik

Alleen met goede non-verbale communicatie heb jij echt invloed. Zeker nu we in de toekomst steeds meer hybride gaan werken. De impact van non-verbale communicatie op onze gesprekken is groot. Het is dan ook verrassend dat hier vaak weinig aandacht voor is in trainingen.

In deze training leer je de belangrijkste non-verbale signalen kennen. Ook ga je aan de slag met het ontwerpen van jouw digitale regels. Bijvoorbeeld MONO-werken (je bent helemaal aanwezig tijdens de vergadering en kijkt niet naar je e-mails). Dit is extra belangrijk nu hybride werken binnen jouw team steeds vaker voorkomt. Wat gaat er goed in digitale en hybride vergaderingen? En waar gaat het soms mis? Door duidelijk afspraken te maken heb jij straks goede digitale regels staan voor jou en je team. 


Aan het einde van de training:

 • Ken je de belangrijkste non-verbale signalen en de betekenis ervan.
 • Ken je de Do’s en Dont’s van hybride werken als team.
 • Heb je een eerste digitale etiquette (digitale regels) voor jezelf en jouw team ontworpen.

Inhoud

Met jouw eigen ervaringen en met foto’s en filmpjes ontdek je de top 10 aan non-verbale signalen en hun betekenis. Ook kijken we hoe je met non-verbale communicatie meer invloed kunt krijgen. Daarnaast onderzoeken we wat het nieuwe hybride werken voor jou en je team betekent. Wat zijn de ervaringen van de groep? We delen goede ideeën en je ontwikkelt digitale regels voor jezelf en je team.

Voor wie

Wil je nu eens echt weten welke non-verbale signalen er te zien zijn in een gesprek? En vooral, wil je weten wat die signalen betekenen? En denk jij soms ook dat online of hybride vergaderingen beter kunnen? Als je met deze twee onderwerpen aan de slag wilt, is deze training voor jou!

Je kunt gratis meedoen aan de training ‘Non-verbale communicatie: anders kijken, meer zien’ als je werkt bij de Rijksoverheid en onder de CAO Rijk valt. Wat je ook doet binnen het Rijk, wij helpen je graag verder!

 

Trainers

De training wordt gegeven door InGeZicht, een advies- en trainingsbureau voor non-verbale communicatie.

Daniëlle Regnerij 

Het leren lezen van non-verbale communicatie is geen optie. Het is een must! Dit is al weer 10 jaren mijn motto sinds ik mij ben gaan specialiseren in non-verbale communicatie. Graag neem ik je mee in mijn passie voor dit vakgebied.

Met de opmars van digitaal en hybride werken geef ik nu ook trainingen om effectief te werken met deze nieuwe werkvormen. De wetenschappelijke inzichten hierover vertaal ik naar praktische inzichten voor alle dag.

Ervaringen

Benieuwd naar de ervaringen van rijksmedewerkers die al eerder mee hebben gedaan aan de training 'Non-verbale communicatie: anders kijken, meer zien'? Lees snel de reviews hieronder:

“Door besef over het belang van non-verbale communicatie is mijn wijze van communiceren beter en effectiever geworden”

“De training bevat een mooie afwisseling van thema’s en werkvormen. Met daarin veel humorvolle momenten”

“Met de inzichten en tips over hybride werken kon ik meteen aan de slag”

"Ik ben gaan nadenken over hoe ik zelf onbewust overkom"

Kosten

De training is voor jou als medewerker bij de Rijksoverheid gratis. A+O fonds Rijk betaalt de kosten en rekent erop dat jij bij de trainingsdag aanwezig bent. Reiskosten worden niet door ons vergoed.

Kan je toch niet deelnemen aan de training? Probeer een vervanger te regelen. Misschien heeft een collega wel interesse! Kun je niemand vinden die in jouw plaats wilt gaan, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door via info@werkenaanjouwtoekomst.nl. Dan kunnen wij de trainingsplek nog aan iemand anders aanbieden.

Meld je je korter dan twee weken voor de startdatum van de training af? Dan betaal je helaas € 50,- administratiekosten.

Locaties

De trainingen van Werken aan jouw toekomst: op locatie bieden we op verschillende plekken in Nederland aan.

De tijden van de training op locatie én de online training zijn: 10.00 - 16.00 uur.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het team van Werken aan jouw toekomst via info@werkenaanjouwtoekomst.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de training, dan kun je terecht bij Daniëlle Regnerij via info@ingezicht.nl

Lid worden

Werken aan jouw Toekomst van het A+O fonds Rijk is opgezet op initiatief van de vakbonden binnen de rijksoverheid. Zij willen ervoor zorgen dat jij je werk met plezier doet en uit je loopbaan kunt halen wat je ervan verwacht. Of het nu gaat om je carrière, een veilige en leuke werkplek of opleidingen om jezelf te kunnen ontwikkelen. Benieuwd naar hoe vakbonden je verder kunnen ondersteunen? Klik op de onderstaande logo's voor meer informatie, word lid en profiteer van de voordelen.CMHF

Incompany

Trainingen binnen het aanbod van ‘Werken aan jouw toekomst: op locatie’ zijn ook gratis incompany beschikbaar. Wil jij samen met jouw afdeling, team of enkele collega’s een training volgen? Vraag dan via de website van het A+O fonds Rijk een incompany training aan!

Aanmelden voor training Non-verbale communicatie: anders kijken, meer zien

  Het A+O fonds Rijk zet zich in voor alle medewerkers binnen de sector Rijk.
  Door de vragen hieronder te beantwoorden, help je ons meer inzicht te krijgen in onze doelgroep: jij als rijksmedewerker. Hierdoor kunnen we ons aanbod verder verbeteren.

 •  *

 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *