Full service internetmarketing

Non-verbale communicatie: anders kijken, meer zien

Alleen met effectieve non-verbale communicatie heb jij invloed. Nu we in de toekomst steeds meer hybride gaan werken, is het hebben van invloed van groot belang. Non-verbale communicatie maakt tot zo’n 80% onderdeel uit van onze communicatie. Het is dan ook verrassend dat aandacht hiervoor in trainingen weinig voorkomt. In deze training leer je de belangrijkste non-verbale signalen kennen. En ga je aan de slag met het ontwerpen van een digitale etiquette nu hybride werken binnen jouw team steeds vaker zal voorkomen.

Locatie Trainingsdatum Beschikbare plekken
Online 16 februari 2023 VOL
Utrecht 24 maart 2023 VOL

Wat leer ik

Alleen met effectieve non-verbale communicatie heb jij invloed. Nu we in de toekomst steeds meer hybride gaan werken, is het hebben van invloed van groot belang. Non-verbale communicatie maakt tot zo’n 80% onderdeel uit van onze communicatie. Het is dan ook verrassend dat aandacht hiervoor in trainingen weinig voorkomt. In deze training leer je de belangrijkste non-verbale signalen kennen. En ga je aan de slag met het ontwerpen van een digitale etiquette nu hybride werken binnen jouw team steeds vaker zal voorkomen. Want wat gaat er nu goed in de digitale en hybride vergaderingen? Waar loopt het soms mis? Door duidelijk afspraken te maken, zoals mono-werken (je bent volledig aanwezig tijdens de vergadering en kijkt niet naar je emails) ontwikkelen we een digitale etiquette die jij en je team kunnen gebruiken.

Na afloop:

 • Ken je de belangrijkste non-verbale signalen en de betekenis ervan.
 • Ken je de Do’s en Dont’s van hybride werken als team.
 • Heb je een eerste digitale etiquette voor jezelf en jouw team ontworpen.

Inhoud

In deze training leer je anders te kijken en meer te zien. Zet vanavond tijdens een interview programma voor 5 minuten de tv eens aan zónder geluid.

Wat zie je? Kun je het gesprek blijven volgen? Welke signalen kun je al duiden en welke nog niet?


Aan de hand van je eigen ervaringen en het analyseren van foto’s en filmpjes krijg je een top 10 aan non-verbale signalen en hun betekenis. Ook kijken we hoe je met non-verbale communicatie je eigen invlooed kunt versterken. Daarnaast onderzoeken we wat het nieuwe hybride werken voor jou en je team betekent. Wat zijn de ervaringen van de groep? We delen best practices en ontwikkelen een eerste digitale etiquette voor onszelf en ons team.

Voor wie

Wil je nu eens echt weten welke non-verbale signalen er te zien zijn in een gesprek? En vooral de betekenis daarvan krijgen? Denk je soms ook dat online of hybride vergaderingen beter kunnen? Als je met beide onderwerpen aan de slag wilt, zit je bij deze training aan het juiste adres.

Je kunt gratis deelnemen aan de training Non-verbale communicatie: anders kijken, meer zien als je werkt bij de Rijksoverheid en onder de cao Rijk valt. Of je nu bijvoorbeeld aan de weg werkt of secretaresse bent, wij ondersteunen je graag!

 

Trainers

De training wordt gegeven door InGeZicht, een advies- en trainingsbureau voor non- verbale communicatie.

Daniëlle Regnerij 

Het leren lezen van non-verbale communicatie is geen optie. Het is een must! Dit is al weer 10 jaren mijn motto sinds ik mij ben gaan specialiseren in non-verbale communicatie. Graag neem ik je mee in mijn passie voor dit vakgebied.

Met de opmars van digitaal en hybride werken geef ik nu ook trainingen om effectief te werken met deze nieuwe werkvormen. De wetenschappelijke inzichten hierover vertaal ik naar praktische inzichten voor alle dag.

Ervaringen

Benieuwd naar de ervaringen van cursisten die de training al hebben gevolgd? Lees de reviews hieronder:

“Door besef over het belang van non-verbale communicatie is mijn wijze van communiceren beter en effectiever geworden”

“De training bevat een mooie afwisseling van thema’s en werkvormen. Met daarin veel humorvolle momenten”

“Met de inzichten en tips over hybride werken kon ik meteen aan de slag”

Kosten

De training is voor jou als medewerker bij de Rijksoverheid gratis. A+O fonds Rijk betaalt de kosten en rekent erop dat jij bij alle trainingsdagen aanwezig bent. Reiskosten worden niet door ons vergoed.

Ben je verhinderd en kun je dus niet deelnemen aan de training? Probeer een vervanger te regelen. Misschien heeft een collega wel interesse? Kun je niemand vinden die in jouw plaats zou willen gaan, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door via info@werkenaanjouwtoekomst.nl. Dan kunnen wij de trainingsplek nog aan iemand anders aanbieden.

Meld je je korter dan twee weken voor de startdatum van de training af? Dan zijn we helaas genoodzaakt je € 50,- administratiekosten in rekening te brengen.

Locaties

De trainingen van Werken aan jouw toekomst: op locatie bieden we op verschillende plekken in Nederland aan.

De tijden van de training op locatie én de online training zijn: 10.00 - 16.00 uur.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het team van Werken aan jouw toekomst via info@werkenaanjouwtoekomst.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de training, dan kun je terecht bij Daniëlle Regnerij via info@ingezicht.nl

Lid worden

Werken aan jouw Toekomst van het A+O fonds Rijk is opgezet op initiatief van de vakbonden binnen de rijksoverheid. Zij willen ervoor zorgen dat jij je werk met plezier doet en uit je loopbaan kunt halen wat je ervan verwacht. Of het nu gaat om je carrière, een veilige en leuke werkplek of opleidingen om jezelf te kunnen ontwikkelen. Benieuwd naar hoe vakbonden je verder kunnen ondersteunen? Klik op de onderstaande logo's voor meer informatie, word lid en profiteer van de voordelen.


Rijksvakbonden


CMHF

Incompany

Wil je samen met jouw afdeling, team of enkele collega’s deze training van Werken aan jouw toekomst volgen? Dat kan! De trainingen binnen het aanbod van ‘Werken aan jouw toekomst: op locatie’ zijn vanaf 2023 ook gratis incompany beschikbaar.

Bij deze vorm kunnen er inhoudelijk accenten aangebracht worden zodat de training nog beter aansluit bij jullie ontwikkelbehoefte. De datum en locatie worden in overleg bepaald. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten contact op via info@aofondsrijk.nl.

Aanmelden voor training Non-verbale communicatie: anders kijken, meer zien

  Het A+O fonds Rijk zet zich in voor alle medewerkers binnen de sector Rijk.
  Door de vragen hieronder te beantwoorden, help je ons meer inzicht te krijgen in onze doelgroep: jij als rijksmedewerker. Hierdoor kunnen we ons aanbod verder verbeteren.

 •  *


 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *