Full service internetmarketing

Ontdek en gebruik je talenten en competenties (FNV)

In deze training van FNV leer je om je sterke punten te herkennen en om ze te benoemen. Dit heb je nodig als je stappen in je loopbaan wilt maken. Vaak heb je ook nog talenten die voor jou heel normaal zijn, maar voor een ander heel waardevol: de onvermoede talenten. Deze training helpt je om die onvermoede talenten te zien. En helpt je na te denken over je eigen werk en loopbaan. Hierdoor houd je controle over je loopbaan en heb je er zelf actief invloed op.

Wat leer ik

In deze training leer je je sterke punten herkennen en te benoemen. Dit heb je nodig als je stappen in je carrière wilt maken. Vaak heb je ook nog talenten die voor jou heel normaal zijn, maar voor een ander heel waardevol: de onvermoede talenten. Deze training helpt je om die onvermoede talenten te zien. En helpt je na te denken over je eigen werk en loopbaan. Hierdoor houd je zelf de controle over je loopbaan en heb je er zelf actief invloed op.

Aan het einde van de trainingsdag heb je:

 • Een goed beeld van je talenten, wat je wil en wat je kan.
 • Feedback van andere deelnemers
 • Geoefend met je eigen kwaliteiten
 • Kennis over hoe je controle houdt over je eigen carrière 

Inhoud

In deze training brengen we je talenten en competenties in kaart. Hiermee maken we je zelfkennis groter. Je krijgt een beter beeld van je kwaliteiten en van jouw redenen om te kiezen voor een bepaald soort werk. Je begrijpt wat je goed kan en welk werk hierbij past. We doen dat met theorie, korte praktische oefeningen en werkvormen én feedback van de deelnemers. Hiermee wordt je zelfvertrouwen groter. We maken samen een plan van aanpak en jij kunt je de stappen zetten die jij wilt zetten!

Voor wie

Ben je de uitdaging kwijt of heb je het gevoel niet helemaal op de goede werkplek te zitten? Of wil je juist zeker weten dat je wel goed zit? Zijn er ontwikkelingen waardoor je moet nadenken over je talenten en waar je die in wilt zetten? Of wordt het werk te zwaar voor je lichaam? In al deze gevallen is deze training er voor jou!

Je kunt gratis meedoen aan de training 'Ontdek en gebruik je talenten en competenties' als je werkt bij de Rijksoverheid en onder de CAO Rijk valt. Wat je ook doet binnen het Rijk, wij helpen je graag verder!

Trainers

Trainers van FNV geven de training ‘Ontdek en gebruik je talenten en competenties’. We stellen ze graag even aan je voor!

Anke Posthuma

Anke Posthuma is trainer en loopbaancoach bij FNV en geeft sinds 2017 trainingen op het gebied van talenten, competenties en sollicitatievaardigheden.

"Iedereen heeft veel meer talenten dan wordt gedacht. Elke keer gaan de deelnemers aan de training op ontdekkingsreis en gaat er een wereld voor ze open, waardoor hun mogelijkheden worden vergroot. Ik ben blij en ontroerd als ik zie dat mensen daardoor meer gaan stralen en nieuwe kansen voor zichzelf zien." 

Annemarie Wensink-Hulst

Annemarie is trainer en loopbaancoach. Ze is specialist in mensen in beweging krijgen en persoonlijk leiderschap ontwikkelen door bewustwording van eigen kracht en zicht op energiegevers.

"Vaak vinden we juist ons allergrootste talent iets heel 'normaals', alsof iedereen dat heel gewoon vindt. Door met andere deelnemers ervaringen uit te wisselen, zien we onze talenten eerst door andere en dan door eigen ogen. Creativiteit, verbeeldingskracht en humor zijn de voeding in mijn werk."

Debbie Schouten

Debbie Schouten is trainer en loopbaancoach en met name gespecialiseerd in het vergroten van iemands persoonlijk leiderschap. Als je weet wie je bent, waar je voor staat en wat je competenties en talenten zijn, vergroot je jouw zelfvertrouwen. Debbie vindt het dan ook prachtig om te zien wanneer bescheidenheid over het eigen kunnen verandert in trots.

Ervaringen

Benieuwd naar de ervaringen van rijksmedewerkers die al eerder mee hebben gedaan aan de training 'Ontdek en gebruik je talenten en competenties'? Lees snel de reviews hieronder:

“Ik had niet gedacht dat het me zo veel zou brengen in zo’n korte tijd, wat fijn om te ontdekken wat ik nog meer kan”

“Ik voel me zelfverzekerder door de andere kijk die ik nu heb op mijn kwaliteiten en mogelijkheden. Ik schrijf mezelf niet meer meteen weg voor mogelijke andere functies”

“Deze training heeft mij geholpen mijn schroom te doen overwinnen”

“In deze tijden worden we geleefd. Het is fijn om eens stil te staan bij wie je bent en wat je doet”

Kosten

De training is voor jou als medewerker bij de Rijksoverheid gratis. A+O fonds Rijk betaalt de kosten en rekent erop dat jij bij de trainingsdag aanwezig bent. Reiskosten worden niet door ons vergoed.

Kan je toch niet deelnemen aan de training? Probeer een vervanger te regelen. Misschien heeft een collega wel interesse! Kun je niemand vinden die in jouw plaats wilt gaan, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door via info@werkenaanjouwtoekomst.nl. Dan kunnen wij de trainingsplek nog aan iemand anders aanbieden.

Meld je je korter dan twee weken voor de startdatum van de training af? Dan betaal je helaas € 50,- administratiekosten.

Locaties

De trainingen van Werken aan jouw toekomst: op locatie bieden we op verschillende plekken in Nederland aan.

De tijden van de training op locatie zijn: 10.00 - 16.00 uur.

De tijden van de online training zijn: 09.30 - 12.30 uur. 

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het team van Werken aan jouw toekomst via: info@werkenaanjouwtoekomst.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de training, stuur dan een mailtje naar Tien en/of Debbie: loopbaanrotterdam@fnv.nl.

Lid worden

Werken aan jouw Toekomst van het A+O fonds Rijk is opgezet op initiatief van de vakbonden binnen de rijksoverheid. Zij willen ervoor zorgen dat jij je werk met plezier doet en uit je loopbaan kunt halen wat je ervan verwacht. Of het nu gaat om je carrière, een veilige en leuke werkplek of opleidingen om jezelf te kunnen ontwikkelen. Benieuwd naar hoe vakbonden je verder kunnen ondersteunen? Klik op de onderstaande logo's voor meer informatie, word lid en profiteer van de voordelen.CMHF

Aanmelden voor training Ontdek en gebruik je talenten en competenties

  Het A+O fonds Rijk zet zich in voor alle medewerkers binnen de sector Rijk.
  Door de vragen hieronder te beantwoorden, help je ons meer inzicht te krijgen in onze doelgroep: jij als rijksmedewerker. Hierdoor kunnen we ons aanbod verder verbeteren.

 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *