Full service internetmarketing

Ontladen en opladen (FNV)

In deze training van FNV leer je tools kennen voor positieve energie op én na je werk. We gaan vaak helemaal op in ons werk. Of je nu achter je beeldscherm zit, staand of lopend werk doet. Voor je het weet is de dag voorbij. Hoe kun je gedurende de dag en na het werk goed voor jezelf zorgen, als je merkt dat je een opgejaagd gevoel krijgt of je het gevoel hebt dat je energie weglekt? In de training ‘Ontladen en opladen’ krijg je tips die ervoor kunnen zorgen dat je je energie vast kunt houden of terug kunt pakken.

Locatie Tijdstip Deze training is gratis
Online 16 december 2021 VOL
Deventer 18 januari 2022 Nog 1 plekken beschikbaar

Wat leer ik

Tijdens deze training krijg je praktische (mentale en fysieke) oefeningen om na een (in)spannende activiteit op je werk te ontladen en om jezelf op te laden om weer verder te kunnen gaan.

Na afloop:

 • heb je inzicht in hoe je stresssysteem werkt en welke invloeden er zijn op je stresssysteem
 • weet je hoe je met aandacht verleggen invloed kunt uitoefenen op je energie
 • kun je met twee oefeningen je eigen stresssysteem meten en resetten
 • ervaar je met oefeningen en opdrachten het verschil tussen ontladen en opladen
 • kun je zelf keuzes maken in tools om te ontladen of juist op te laden

Inhoud

Tijdens deze training krijg je inzicht in hoe je stresssysteem werkt, leer je ontdekken wat je eigen stresssignalen zijn en leer je op welke gebieden je tools kunt inzetten om je vitaliteit zowel privé als op werk te vergroten.

We gaan ook wat bewegen. Dus doe vooral makkelijke kleding aan. Ben je niet sportief of momenteel geblesseerd? De training is uitdagend en toch toegankelijk voor iedereen!

 

Voor wie

De workshop is voor iedereen toegankelijk die:

 • met minimale inzet beter voor zichzelf wil zorgen
 • bereid is om inzicht te krijgen in wat voor je eigen vitaliteit werkt
 • zelf wil ervaren welke tools er zijn om te ontladen en om op te laden.

Je kunt gratis deelnemen aan de training Ontladen en opladen als je werkt bij de Rijksoverheid en onder de cao Rijk valt. Of je nu bijvoorbeeld aan de weg werkt of secretaresse bent, wij ondersteunen je graag!

Trainers

De training wordt gegeven door trainers van FNV. We stellen ze graag even aan je voor!

Marisca Steur

Marisca Steur is vitaaltrainer op het gebied van voeding, bewegen, mentale veerkracht en ontspanning. Zij heeft 10 jaar ervaring met vitaliteit op de werkvloer bij onder andere de Politie, FNV en gemeenten.

Haar missie is dat je lekker in je vel zit en je krachtig voelt om de dingen te doen die je wilt doen. En vooral ook dat je het leuk vindt om met je eigen gezondheid bezig te zijn, want niks is zo fascinerend als het vermogen wat in ons allemaal zit.

Sasja Nas

Sasja Nas is loopbaancoach en werkt sinds 2018 voor Menskracht Innoveert en namens FNV in verschillende trajecten zoals het Regionaal Mobiliteitsteam en het Opleiding & Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf.

Zij gaat samen met jou opzoek naar de plek waar jij mag zijn en wie je bent binnen jouw loopbaan. In het drukke bestaan vergeten we soms stil te staan. Hoe mooi zou het zijn om samen te kijken hoe jij je kunt ‘ontladen’ en ‘opladen’, zodat je de vrijheid voelt jouw talent volledig in te zetten?!

Annemarie van Eck

Annemarie van Eck is trainer en coach op het gebied van vitaliteit. Stress preventie, met onder andere mentale veerkracht, bewegen en ontspannen, is haar expertise. Zij heeft als trainer 10 jaar ervaring bij FNV. Daarnaast geeft zij trainingen bij gemeenten en regionale mobiliteitsteams.

Haar missie is dat je lekker in je vel zit, de energie en de kracht voelt om volop van het leven te genieten.

Ervaringen

Dit is een nieuwe training in het aanbod van Werken aan jouw toekomst. Na de eerste trainingsdagen zullen we hier ervaringen delen.

 

Kosten

De training is voor jou als medewerker bij de Rijksoverheid gratis. A+O fonds Rijk betaalt de kosten en rekent erop dat jij bij alle trainingsdagen aanwezig bent. Reiskosten worden niet door ons vergoed.

Ben je verhinderd en kun je dus niet deelnemen aan de training? Probeer een vervanger te regelen. Misschien heeft een collega wel interesse? Kun je niemand vinden die in jouw plaats zou willen gaan, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door via info@werkenaanjouwtoekomst.nl. Dan kunnen wij de trainingsplek nog aan iemand anders aanbieden.

Meld je je korter dan twee weken voor de startdatum van de training af? Dan zijn we helaas genoodzaakt je € 50,- administratiekosten in rekening te brengen.

Locaties

Vanaf januari (2022) gaan we weer op locatie trainen. Als we in het nieuwe jaar door omstandigheden toch online moeten blijven trainen i.p.v. op locatie, zullen we alle deelnemers hierover informeren. De trainingsdata blijven dan wel gewoon hetzelfde.

De tijden van de online training zijn: 09.30 - 12.30 uur.

De tijden van de training op locatie zijn: 09.30 - 16.00 uur.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het team van Werken aan jouw toekomst via: info@werkenaanjouwtoekomst.nl.

Lid worden

Werken aan jouw Toekomst van het A+O fonds Rijk is opgezet op initiatief van de vakbonden binnen de rijksoverheid. Zij willen ervoor zorgen dat jij je werk met plezier doet en uit je loopbaan kunt halen wat je ervan verwacht. Of het nu gaat om je carrière, een veilige en leuke werkplek of opleidingen om jezelf te kunnen ontwikkelen. Benieuwd naar hoe vakbonden je verder kunnen ondersteunen? Klik op de onderstaande logo's voor meer informatie, word lid en profiteer van de voordelen.


Rijksvakbonden


CMHF

 

Aanmelden voor training Ontladen en Opladen

 •  *


 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *