Full service internetmarketing

Ontladen en opladen (FNV)

In deze training van FNV krijg je tips voor positieve energie, op én na je werk. We gaan vaak helemaal op in ons werk. Of je nu achter je beeldscherm zit, staand of lopend werk doet, voor je het weet is de dag voorbij. Hoe kun je tijdens de dag en na het werk goed voor jezelf zorgen? Bijvoorbeeld als je een opgejaagd gevoel krijgt of je het gevoel hebt dat je energie weglekt? In de training ‘Ontladen en opladen’ krijg je tips waarmee je je energie vast kunt houden of terug kunt pakken.

Locatie Trainingsdatum Beschikbare plekken
Rotterdam 19 september 2024 Nog 1 plekken beschikbaar
Groningen 17 oktober 2024 Nog 10 plekken beschikbaar

Wat leer ik

Tijdens deze training krijg je praktische (mentale en fysieke) oefeningen om na een (in)spannende activiteit op je werk te ontladen. En om jezelf weer op te laden om verder te kunnen gaan.

Aan het einde van de training:

 • weet je hoe je stresssysteem werkt en wat er allemaal invloed heeft op je stresssysteem
 • weet je hoe je met 'aandacht verleggen' je energie kunt veranderen
 • kun je met twee oefeningen je eigen stresssysteem meten en resetten
 • ervaar je met oefeningen en opdrachten het verschil tussen ontladen en opladen
 • kun je zelf keuzes maken in tools om te ontladen of op te laden

Inhoud

Tijdens deze training krijg je inzicht in hoe je stresssysteem werkt. Je leert te ontdekken wat je eigen stresssignalen zijn. En hoe je tools in kan zetten die je gezondheid helpen. Privé en op het werk.

We gaan ook wat bewegen. Dus doe vooral makkelijke kleding aan. Ben je niet sportief of op dit moment geblesseerd? Geen probleem. De training is uitdagend en toch toegankelijk voor iedereen!

Voor wie

De training is voor iedereen toegankelijk die:

 • met minimale inzet beter voor zichzelf wil zorgen
 • wil weten wat voor de eigen gezondheid werkt
 • zelf wil ervaren welke tools er zijn om te ontladen en om op te laden.

Je kunt gratis meedoen aan de training 'Ontladen en opladen' als je werkt bij de Rijksoverheid en onder de CAO Rijk valt. Wat je ook doet binnen het Rijk, wij helpen je graag verder!

Trainers

Trainers van FNV geven de training ‘Ontladen en opladen’. We stellen ze graag even aan je voor!

Ajda Stolk

Ajda is trainer en loopbaancoach. Haar missie is om iemand bewust te laten worden van zijn/haar talenten en kwaliteiten. Ze vindt het daarnaast prachtig om te zien wanneer iemand vanuit het eigen gevoel keuzes maakt en stappen zet in de richting die ook echt bij iemand past. Ajda is dankbaar dat ze dit proces mag ondersteunen en een stukje mee mag op reis.

Haar motto is 'Het mooiste dat je kunt zijn is jezelf'. 

Josephine de Lint

Josephine is trainer en loopbaancoach. Haar doel is om ieders kwaliteiten, interesses en kernwaarden naar boven te halen en samen te brengen.

Iedereen is uniek en heeft ook zijn eigen uitdagingen en belemmeringen. Vaak is het de kunst om hiermee om te leren gaan. Josephine maakt daarom veel gebruik van de ACT-methode. Hierbij gaat het om het krijgen van meer psychologische flexibiliteit en veerkracht. Dit zorgt ervoor dat je beter om kunt gaan met persoonlijke uitdagingen en belemmeringen, wat leidt tot een betere kwaliteit van leven.

Karin Lanenga

Karin is trainer en loopbaancoach. Ze deelt graag theoretische kennis, maar nog liever praktische tools. Wat kun jij DOEN? In een groep zorgt zij ervoor dat alle deelnemers van elkaar kunnen leren. 

Haar motto is 'You're the one to decide what you're gonna be'. Eigenlijk adviseert Karin om zelf te luisteren naar 'Follow your dreams' van Poco en een eigen motto te kiezen. 

Loraine van Dinteren

Als loopbaancoach en trainer heeft Loraine van Dinteren ruim 12 jaar ervaring opgedaan bij FNV en geeft ze trainingen bij gemeenten en regionale mobiliteitsteams. Dit doet ze naast haar werk als interne controleur bij een financiële instelling. Ze weet daarom uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om te letten op wat energie vreet én geeft, en daar een balans in te vinden.

Haar motto is ‘Als je weet wat jou beweegt, staat niets je in de weg om de teugels te pakken en je eigen koers te bepalen.’

Marijke van Heusden

Marijke van Heusden is loopbaancoach, trainer, yogadocent (outdoor) en stewardess. 

Haar motto is 'Om anderen te kunnen bewegen, moet jezelf bewogen zijn!'. 

Marisca Steur

Marisca Steur is vitaaltrainer op het gebied van voeding, bewegen, mentale veerkracht en ontspanning. Zij heeft 10 jaar ervaring met vitaliteit op de werkvloer bij onder andere de Politie, FNV en gemeenten.

Haar missie is dat je lekker in je vel zit en je krachtig voelt om de dingen te doen die je wilt doen. En vooral ook dat je het leuk vindt om met je eigen gezondheid bezig te zijn, want niks is zo fascinerend als het vermogen wat in ons allemaal zit.

Petra Kassens

Petra Kassens is trainer en loopbaancoach. Zij geeft op een relaxte manier en met humor haar trainingen. Al haar kennis en ervaring deelt ze graag om jou te ondersteunen bij je ontwikkeling. 

Rutger van den Breemer

Rutger van den Breemer traint leden en vrijwilligers van FNV om talenten boven tafel te krijgen en met meer energie door het leven te gaan. Je kan wel bedenken wat je zou willen of moeten doen, maar uiteindelijk voel je zelf wat het beste voor je is. Zijn motto is dan ook 'Move your ass and your mind will follow' (George Clinton).

Sasja Nas

Sasja Nas is loopbaancoach en werkt sinds 2018 voor Menskracht Innoveert en namens FNV in verschillende loopbaanprojecten.

Zij gaat samen met jou opzoek naar de plek waar jij mag zijn en wie je bent binnen jouw loopbaan. In het drukke bestaan vergeten we soms stil te staan. Hoe mooi zou het zijn om samen te kijken hoe jij je kunt ‘ontladen’ en ‘opladen’, zodat je de vrijheid voelt jouw talent volledig in te zetten?!

Stefan Kool

Stefan Kool is loopbaancoach en werkt als trainer en loopbaanadviseur voor de Vakbeweging. 

"Hoe nieuwsgierig durf jij naar jezelf te kijken? Om verder te komen in jouw baan en loopbaan ligt het vertrekpunt bij jou. Hoe beter jij jezelf kent, hoe sneller je weer verder komt, hoe beter anderen jou kunnen volgen, maar ook aanvullen. Verander jij, dan verandert jouw (werk)omgeving mee. Mijn motto: je kunt meer dan je denkt..."

Wilma Schuurmans

Wilma Schuurmans heeft ruim 8 jaar ervaring als loopbaancoach en is trajectadviseur Loopbaan bij FNV. 

Haar motto is 'De meest zinvolle investering is de investering in jezelf. Want die investering ga je nooit verliezen.'

Ervaringen

Benieuwd naar de ervaringen van rijksmedewerkers die al eerder mee hebben gedaan aan de training 'Ontladen en opladen'? Lees snel de reviews hieronder:

“Deze training geeft nieuwe inzichten om je balans te bewaren”

“Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren”

“Met de concrete tips kan ik mijn stress-systeem nu even uitzetten”

 

Kosten

De training is voor jou als medewerker bij de Rijksoverheid gratis. A+O fonds Rijk betaalt de kosten en rekent erop dat jij bij de trainingsdag aanwezig bent. Reiskosten worden niet door ons vergoed.

Kan je toch niet deelnemen aan de training? Probeer een vervanger te regelen. Misschien heeft een collega wel interesse! Kun je niemand vinden die in jouw plaats wilt gaan, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door via info@werkenaanjouwtoekomst.nl. Dan kunnen wij de trainingsplek nog aan iemand anders aanbieden.

Meld je je korter dan twee weken voor de startdatum van de training af? Dan betaal je helaas € 50,- administratiekosten.

Locaties

De trainingen van Werken aan jouw toekomst: op locatie bieden we op verschillende plekken in Nederland aan.

De tijden van de training op locatie zijn: 09.30 - 16.00 uur.

De tijden van de online training zijn: 09.30 - 12.30 uur. 

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het team van Werken aan jouw toekomst via: info@werkenaanjouwtoekomst.nl.

Lid worden

Werken aan jouw Toekomst van het A+O fonds Rijk is opgezet op initiatief van de vakbonden binnen de rijksoverheid. Zij willen ervoor zorgen dat jij je werk met plezier doet en uit je loopbaan kunt halen wat je ervan verwacht. Of het nu gaat om je carrière, een veilige en leuke werkplek of opleidingen om jezelf te kunnen ontwikkelen. Benieuwd naar hoe vakbonden je verder kunnen ondersteunen? Klik op de onderstaande logo's voor meer informatie, word lid en profiteer van de voordelen.CMHF

Aanmelden voor training Ontladen en Opladen

  Het A+O fonds Rijk zet zich in voor alle medewerkers binnen de sector Rijk.
  Door de vragen hieronder te beantwoorden, help je ons meer inzicht te krijgen in onze doelgroep: jij als rijksmedewerker. Hierdoor kunnen we ons aanbod verder verbeteren.

 •  *


 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *